Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2007

starbonds tips: the 20070109 edition

Μπορεί το κινηματογραφικό Christmas season να μας αποχαιρετά πλέον και επίσημα, και μαζί του να αποσύρονται σταδιακά ορισμένα εξαιρετικά κερδοφόρα post adjust longs - όπως ονομάζουμε τις ταινίες που αγοράζεις, και αφήνεις στην ησυχία τους μέχρι το τελικό delist, και αυτές σε ανταμοίβουν για την εμπιστοσύνη σου με άφθονα HSX$ -, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, αυτό του Night at the Museum (MUSEM), εμείς, όμως, παραμένουμε σταθεροί στο πόστο μας, για να αποδείξουμε ότι υπάρχουν περιθώρια κέρδους ακόμα και μετά το πέρας του μεγάλου πανηγυριού.
Λάβετε, φάγετε λοιπόν.

Ευκαιρία νο.1:
John Malkovich (
JMALK). Από τα δεκάδες project στα οποία βρίσκεται ανά πάσα στιγμή αναμεμειγμένος (για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα του), υπάρχουν ορισμένα που όντως φέρνουν, ή έχουν τη δυναμική να φέρουν, λεφτά στα ταμεία. Το καλύτερο μας είναι όταν ένα τέτοιο project (λέγε με Beowulf-BEOWF) αντικαθιστά στο TAG του ηθοποιού μία ταινία με συνολικές εισπράξεις, στην Αμερική, της τάξης των 13,000$. Αναφέρομαι στο A Talking Picture (TPICT) με τη δική μας - πάντα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση - Ειρήνη Παππά. long-άρουμε λοιπόν και κάνουμε υπομονή, ενώ, παράλληλα, ελπίζουμε να μην βρει διανομή στο US κανένα από τα μικρότερα project του John, στα οποία αναφερθήκαμε στην εισαγωγή, και μας χαλάσει τη χριστουγεννιάτική (για του χρόνου) συνταγή.
εκτιμώμενο κέρδος ανά μετοχή: >20$ (υπομονήηηηηηη μέχρι τις 10/12/2007)

Ευκαιρία νο.2: Gabrielle Union (
GUNIO). Από συμπρωταγωνίστρια στη 2η βερσιόν των Κακών Αγοριών (BADB2), συμπρωταγωνίστρια στο, κατά πάσα πιθανότητα, ακόμα πιο κερδοφόρο - αν το δούμε αποκλειστικά budget wise - ετήσιο outing του Tyler Perry, με τίτλο Daddy's Little Girl (DADLG). Όταν, πάντως, το πρώτο εξέρχεται από το TAG και το δεύτερο εισέρχεται, μιλάμε για ένα πολύ συμπαθητικό short.
εκτιμώμενο κέρδος ανά μετοχή: περίπου 16$ (υπομονή μέχρι τις 12/03/2007)


Ευκαιρία νο.3: John Cleese (JCLEE). Ακόμα ένα εύκολο, αλλά της υπομονής. Όταν ο Σρεκ ο Τρίτος (SHRK3) εισέρχεται στο TAG σου, μόνο καλά πράγματα μπορούν να σου συμβούν. Στην προκειμένη περίπτωση, καλά πράγματα πρόκειται να συμβούν και σε μας, αν αποφασίσουμε να long-άρουμε τον πρώην Monty Python.
εκτιμώμενο κέρδος ανά μετοχή: 30$ (αλλά απαιτείται υπομονή μέχρι το καλοκαιράκι, και τις 11/06/2007)

Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα της περασμένης εβδομάδας, σας αφήνω και ένα για εξάσκηση:
Thomas Haden Church (THCHU). Αν το εντοπίσετε (δύυυυυυυυυυυυυσκολο!!!), θα ανταμοιφθείτε με το παραπάνω.

ιντζόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: