Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2007

starbonds tips: the 20070117 edition



Αρκετά ενδιαφέρον το τελευταίο HSX-ικό επταήμερο, με την ανακοίνωση της πρώτης, ουσιαστικά, μετά Τιτανικού, σκηνοθετικής δουλειάς του James Cameron (
JCAME) - ο τίτλος αυτής, Avatar (AVATR) - να ενισχύει τα πορτφόλια μας με πάνω από 30$ κέρδος ανα μετοχή, σε λιγότερο από τέσσαρα 24ωρα. Η μετοχή έχει πλέον σταθεροποιηθεί, με μεγάλες καθημερινές αυξομοιώσεις, περί των 65$. Σε αναμονή της επόμενης, αντίστοιχης βαρύτητας, είδησης, ας δούμε τις προτάσεις της εβδομάδας, αναλυτικά:

Ευκαιρία νο.1:
Ian McShane (
IMCSH). Ομολογώ πώς δεν έχω άποψη για τις υποκριτικές ικανότητες του κ. McShane - η συγκεκριμένη εκκρεμότητα θα τακτοποιηθεί σε λιγότερο από χρόνο, όταν θα προβληθεί η πολυαναμενόμενη (για με) μεταφορά του πρώτου βιβλίου της τριλογίας του Ph. Pullman, His Dark Materials, με τίτλο The Golden Compass (DARKM). Μέχρι τότε, θα προλάβουμε να γνωρίσουμε τη φωνή του άγγλου ηθοποιού, αλλά και να χαρούμε τα κέρδη, σε HSX$, τα οποία μας υπόσχεται η συμμετοχή του στον Σρεκ τον Τρίτο (SHRK3). Συνοπτικά: out Sexy Beast (SXYBS), in SHRK3. natural long.
εκτιμώμενο κέρδος ανά μετοχή: >30$ (για τα Σρεκ-related κέρδη, όπως γνωρίζετε πλέον, θα περιμένετε μέχρι τις 11/06/2007)

Ευκαιρία νο.2: Robert DeNiro (RDENI). Μετά από ένα απογοητευτικό σερί, ο πάλαι ποτέ Bobby φαίνεται πως μπήκε -προσωρινά;- στο δρόμο τον ορθό, σκηνοθετώντας (για πρώτη φορά) και συμ-πρωταγωνιστώντας (για ν-οστή) στον σχετικά πετυχημένο, καλλιτεχνικά και εμπορικά, Καλό Ποιμένα (GSHEP). Αφού συγχαρούμε τον κ. DeNiro και του ευχηθούμε "και άλλα τέτοια", θα σπεύσουμε να επωφεληθούμε από την άριστη ευκαιρία που μας προσφέρεται μέσω του TAG του, για να βγάλουμε, παράλληλα, μερικά HSX$: out Shark Tale (SHRKS), in Arthur and the Invisibles (ARTHU). Ικανοποιητικότατο short με σχετικά ταχεία απόδοση.
εκτιμώμενο κέρδος ανά μετοχή: >20$ (δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πέρα από τις 06/02/2007)


Ευκαιρία νο.3: Alec Baldwin (ABALD). Ελλείψει καλύτερων εναλλακτικών, επιλέγουμε τον personal favorite Alec, σε μία πρόταση που εμπεριέχει ποσοστό ρίσκου. Βλέπετε, το Brooklyn Rules (NAILD) έχει αρχίσει να προβάλλεται από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, σε περιορισμένο κύκλωμα, χωρίς ανακοινώσεις για τα μέχρι τώρα κέρδη του. Οπότε, αν υποθέσουμε ότι θα έχει την απόδοση μιας τυπικά limited διανομής παραγωγής, και αν όντως ανακοινώσει εισπράξεις, και αν, τελικά, εξαιτίας του προηγούμενου "αν", δεν απομακρυνθεί από τα TAG των συμμετασχόντων σε αυτό συντελεστών, και συγκεκριμένα του κ. Baldwin, τότε θα αποτελέσει μια συμφέρουσα πρόταση για short. Σκεφτείτε το, δεν είναι τόσο άσχημο.
διαδοχή σε ABALD TAG: in Brooklyn Rules, out Funwith Dick and Jane (FUNDJ).
εκτιμώμενο κέρδος ανά μετοχή: 20$ (αναμονή, για να μας λυθούν όλες οι απορίες, μέχρι τις 26/02/2007)

2 σχόλια:

mentwras είπε...

Mans, akoma na varetheis to hsx?

Oscar erxontai kai egw tha ekana short ton Marty, giati vlepw na to xanei kai pali apo ton Clint...

Kai to Number 23 mou fainetai gia trelo flop...

mans είπε...

αδύνατο! τα φόρα του hsx παραμένουν ο καλύτερος τρόπος κινηματογραφικής ενημέρωσης. άσε που δεν γίνεται να τα παρατήσω πριν το πορτφόλιο μου γράψει ένα billion. είμαι λίγο κάτω από τα 400 millia, ε, πόσο ακόμα να μου πάρει; ;-)

για το όσκαρ σκηνοθεσίας πιστεύω στο Marty - τον πίστευα για το Aviator, να μη τον πιστεύω για το Departed που είναι και πολύ καλύτερη ταινία; Αν και, όταν με το καλό βγει το οσκαρικό στοιχηματικό δελτίο, μπορεί να τσεκάρω σε κανένα δελτιάκι το όνομα του γερο-Clint.

όσον αφορά το number 23. συμπτωση, αλλά νωρίτερα σήμερα είδα (μετά από καιρό, ξανά) το τρέιλερ. παρότι δε συμπαθώ το schumacher, πιστεύω στη δύναμη του carrey, και ενδεχομένως τα 60κάτι που κοστίζει τώρα η μετοχή, να είναι και λίγα - σε περίπτωση βέβαια που υποστηριχθεί από το κατάλληλο screen count. για το τελευταίο ίσως ξέρουμε περισσότερα σε καμιά 20ριά μέρες.

ενδιαφέρον blog, by the way. not like this one ;-)