Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2007

starbonds tips: the 20070130 edition


Τη βδομάδα αυτή επιλέγουμε να μη σταθούμε ούτε στα βραβεία που έδωσε ο/η SAG - τα οποία άλλωστε θα μπορούσαν να μετονομαστούν σε GoldenGlobes: The Return -, ούτε στο οσκαρικό κουπόνι του ΟΠΑΠ, το οποίο ακόμα περιμένουμε - ελπίζουμε, μόνο, η απεξάρτηση του οργανισμού από την Intralot, μαζί με τα περισσότερα μονά και διπλά αποδεκτά (θετικό), να μη σημάνει και παράλληλο πέταμα στον κάδο των εξω-αθλητικών δελτίων (αρνητικό). Αντ' αυτών, θα σταθούμε στο trailer της νέας ταινίας του Adam Sandler, με τίτλο Reign over me. Οι λόγοι είναι τρεις: Α) μας αρέσει το νέο του μαλλί, Β) περιλαμβάνει μια εξαιρετική σκηνή ανδρογύνου, που δεν μπορεί, όλο και κάτι θα σας θυμίσει, και Γ) κλείνει με μερικές νότες από ένα ακόμα cover των The Who που μας προσφέρουν οι Pearl Jam. Τι να πω για τις κραυγές του Eddie... Καλύτερα να μιλήσω για τις starbond-ικές προτάσεις της εβδομάδας:

Ευκαιρία νο.1: Billy Connoly (BCONN). Με τον κ. Connoly γνωριστήκαμε πριν από 2 χρόνια περίπου, όταν εμφανίστηκε στην πρώτη - και μάλλον τελευταία - ταινία της σειράς των Lemony Snicket (SNCKT). Στο μεσοδιάστημα, μια ματιά στα μέχρι σήμερα κινηματογραφικά του κατορθώματα αρκεί, δε μπορώ να πω ότι η καριέρα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη εκτοξεύθηκε. F*ck! - μη μπερδεύεστε, αυτός είναι ο τίτλος της τελευταίας του ταινίας-ντοκυμαντέρ (FCUK), η οποία, απ' ότι διαβάζω, μελετάει από κοινωνικοπολιτική σκοπιά το ιστορικό και την προέλευση του εν λόγω υβριστικού... Όσον αφορά την επόμενή του ταινία, η οποία και μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, διαθέτει έναν εξίσου σύντομο τίτλο (Fido), αλλά και ένα εξίσου ενδιαφέρον premise: "A little boy is best friends with a 6-foot-tall zombie named Fido. Trouble starts when Fido eats the next-door neighbor..." Διόλου άσχημο. Διόλου άσχημο και το πιθανό κέρδος ενός short για το port μας, γιατί όσο επικερδή και να είναι τα ζόμπι, ο Jim Carrey (JCARR), ακόμα και στα καραφλότερά του, αποτελεί μία από τις πιο, αγγλιστί, bankable αξίες του σημερινού Hollywood.
διαδοχή σε BCONN TAG: in Fido, out Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events.
εκτιμώμενο κέρδος ανά μετοχή: >20$ (συλλογή κερδών το καλοκαιράκι, και συγκεκριμένα τις 09/07/2007)

Ευκαιρία νο.2: Imelda Staunton (ISTAU), ή, αλλιώς, η διαδρομή από την Vera Drake (VERAD), την καλοκάγαθη κυρία, η οποία αγωνιζόταν, με το δικό της τρόπο, για το καλό φτωχών νεαρών αγγλίδων στη δεκαετία του '50, μέχρι τη Dolores Umbridge, την καινούρια, πέμπτη στη σειρά, καθηγήτρια για το μάθημα της Άμυνας Εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών, η οποία σε αντιπάθειες φτάνει να συναγωνίζεται ακόμα και τον ίδιο το Snape. Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα καλά του να είσαι άγγλος ηθοποιός, σήμερα: μπορείς ανα πάσα στιγμή να βρεθείς στην επόμενη ταινία του γνωστότερου, σύγχρονου, μικρού μάγου. Το κουδουνάκι για την Imelda χτύπησε εν όψει του Τάγματος του Φοίνικα (HPOT5). Η ταινία θα εισέλθει στο TAG της εντός του καλοκαιριού, και όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ένα σίγουρο long, καθώς όποια άλλη παραγωγή και να αντικαθιστά, είναι δεδομένο ότι θα απέχει πολύ σε έσοδα από αυτά που αναμένονται για τον προ-προ-τελευταίο Harry Potter.
εκτιμώμενο κέρδος ανά μετοχή: >40$ (υπομονή μέχρι τις 06/08/2007. όσον αφορά εμάς, τους εν ελλάδι φαν, ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το σεπτέμβρη, για την προβολή...)

Επειδή πολλά γράψαμε για σήμερα, σας αφήνω και ένα για homework: Alfonso Cuaron (ACUAR).

NICE.

Δεν υπάρχουν σχόλια: