Παρασκευή 6 Απριλίου 2007

ταυτότητα


εισαγωγή:
εβδομάδα των παθών και τη μεγάλη τρίτη, 03.04.07, πέρασα από το ΙΒ' αστυνομικό τμήμα (χαριλάου) για να ξεκινήσω τις διαδικασίες έκδοσης νέου δελτίου ταυτότητας.

τα δεδομένα:
i. έλαβα τον αριθμό 2.794
ii. το αστυνομικό τμήμα δηλώνει ότι τυπώνει 30 νέα δελτία την ημέρα
iii. αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται τα νούμερα που βρίσκονται μεταξύ 1.200 και 1.300

υπόθεση:
δεχόμαστε το worst case scenario, σύμφωνα με το οποίο αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται ο νούμερος 1.200

συμπέρασμα:
σύμφωνα με τους (χαλαρούς) υπολογισμούς μου θα παραλάβω τη νέα, βελτιωμένη ταυτότητά μου κάπου στις αρχές με μέσα ιουνίου.



καλή ανάσταση,
and let the countdown begin.




update (18.04.07): σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, σήμερα εξυπηρετήθηκε το νούμερο 1.448. δηλαδή τα δελτία που θα πρέπει να εκδοθούν προτού να έρθει η δική μου σειρά είναι περισσότερα από 1.300, και αντιστοιχούν σε 8+βάλε εβδομάδες αναμονής. οπότε η προηγούμενη εκτίμηση ('αρχές με μέσα ιουνίου') φαίνεται πως για την ώρα τουλάχιστον παραμένει ως είχε.

update (03.05.07): επικοινώνησα με το ΙΒ' ΑΤ, με αφορμή κυρίως τη φήμη που διαδίδεται από άλλα αστυνομικά τμήματα (;) για κυκλοφορία στο εντελώς άμεσο μέλλον ακόμα πιο νέων, πιο compact, πιο ψηφιακών δελτίων ταυτότητας - η φήμη δεν επαληθεύτηκε από τον αστυνομικό του ΙΒ' με τον οποίο μίλησα. διαπίστωσα όμως ότι τα νούμερα που εξυπηρετούνται αυτές τις μερες βρίσκονται μεταξύ 1.950 και 2.000. ξανά υπολογισμοί, και... βρισκόμαστε on course για παραλαβή στα μέσα ιουνίου (old scenario), με μια μικρή πιθανότητα και για λίγο (1 βδομάδα) νωρίτερα.

update (04.06.07): σε μία μάλλον απρόσμενη εξέλιξη, η σειρά για την παραλαβή του νέου μου δελτίου ταυτότητας έφτασε την περασμένη εβδομάδα - περίπου 2 εβδομάδες νωρίτερα από τους αρχικούς υπολογισμούς. ως εκ τούτου, χθες, κυριακή, στις 9μ.μ. (το βράδυ, that is) περάσαμε από το αστυνομικό τμήμα και παραλάβαμε αριθμούς και ακριβή ώρα για το σημερινό ραντεβού. 11.30π.μ. σήμερα το πρωί ήμασταν και πάλι στο τμήμα με όλα τα απαραίτητα χαρτιά.
όλα καλά ως εδώ εκτός από τα εξής: πρώτον. όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η δουλειά τους έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση του κόσμου, καλύτερα να μας ξαλαφρώσουν από την παρουσία τους. αλλιώς θα πρέπει να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι η θέση που κατέχουν προϋποθέτει ευγένεια και ηρεμία στην επαφή τους με τον εξυπηρετούμενο, και όχι φωνές και εξυπνακίστικες ατάκες με την πρώτη ευκαιρία.
δεύτερον, δεν νοείται να μην υπάρχει στοιχειώδης συνεργασία μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών. δεν νοείται να ζητάς πιστοποιητικό γέννησης
ειδικά για έκδοση ταυτότητας από το δήμο, και μετά από 2.5 μήνες αναμονής, να σου λένε από το αστυνομικό τμήμα ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό που σου έδωσαν από το δήμο ειδικά για αυτή τη δουλειά είναι ελλιπές. ανεπίτρεπτο. φίλε, δεν είναι δική μου ευθύνη να ξέρω τι θα πρέπει να γράφει πάνω στο πιστοποιητικό. όταν σου ζητάω "πιστοποιητικό γέννησης για έκδοση ταυτότητας" θα πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς είναι αυτό και να μου δίνεις το σωστό. γιατι εσύ θα συνεχίσεις το σημαντικότατο έργο σου από το γραφειάκι που σε χώσανε, αλλά εγώ θα πρέπει να ξαναπάω στα ΚΕΠ να ζητήσω πιστοποιητικό, να ξαναπάω στα ΚΕΠ να παραλάβω το πιστοποιητικό, να ξαναπάω στο αστυνομικό τμήμα να πάρω αριθμό για ραντεβού, να ξαναπάω στο αστυνομικό τμήμα να παραλάβω το δελτίο ταυτότητας - και να ησυχάσω, αν, φυσικά, δεν ανακαλύψετε και κάποια άλλη έλλειψη ώστε να πάμε πάλι από την αρχή. έγινα κατανοητός; (for the record, εγώ ήμουν ο τυχερός που κυκλοφορεί από σήμερα με καινούριο δελτίο ταυτότητας. κάποιος άλλος, όμως, θα ταλαιπωρηθεί λίγο ακόμη...)


Δεν υπάρχουν σχόλια: