Σάββατο 14 Απριλίου 2007

[to watch] films


1. layer cake

για να γνωρίσουμε τα, προ double-0, κατατόπια του craig

2. brick
μαζί με το dvd, ήρθε η ώρα του. στην κινηματογραφική του έξοδο, βλέπετε, σα να έχασε το δρόμο προς τη θεσσαλονίκη

3. a scanner darkly [check]
δες #2
σημειώσεις (06.04.07): είναι αλήθεια ότι δεν έχω διαβάσει την ομώνυμη νουβέλα του PK Dick. για την ακρίβεια δεν έχω διαβάσει τίποτα από PK Dick πέρα από τον Kόσμο του Τζόουνς [The World Jones Made], ο οποίος δεν ήταν διόλου άσχημος - αν και το Ubik, μετά από προτροπή του dalai, είναι αγορασμένο και περιμένει να έρθει η σειρά του. οπότε δεν μπορώ να κρίνω το αποτέλεσμα για την πιστότητά του στο αυθεντικό υλικό. τελικά, αυτό που είδα μου άρεσε. κοινωνικός προβληματισμός (αστυνόμευση, παρακολουθήσεις, προσωπικές ελευθερίες, παντοδύναμες εταιρίες, αναφορές σε ένα μέλλον που δεν απέχει ιδιαίτερα) χωρις να κουράζει ή να υπερβάλει με αφετηρία τα ναρκωτικά (και ευκαιρία για ορισμένα πετυχημένα hallucination effects), προχωρημένο animation (ή rotoscoping, αν προτιμάτε), twist ending, και φυσικα η ευπρόσδεκτη(έστω σε ήμι-animation μορφή) επιστροφή της Winona Ryder. όλα αυτά σε ένα πακέτο που δε χρειάζεται εγχειρίδιο φιλοσοφίας ή έστω έναν οδηγό για να κατανοήσεις (βλέπε waking life), και, γιατί όχι, να ευχαριστηθείς.


4. grizzly man
το περίμενα εναγωνίως. ένας λάθος υπολογισμός, και αυτό ήταν. μια βδομάδα αργότερα είχε αποσυρθεί από τις αίθουσες. αλλά πάλι, τόσο καιρό σε dvd, και ακόμα να κάνω κίνηση; no excuses


to be continued...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Asxeto,
Mias kai ypothetw pws piges simera pamak, eipane tipota gia ΓΣ?

mans είπε...

αυτό θα πει κυριολεκτική ερμηνεία της λεζάντας αυτού του μπλογκ.

προς απάντηση της ερώτησής σου λοιπόν, σωστά υποθέτεις, πέρασα μια βόλτα από παμάκ, αλλά το (σχετικά αφηρημένο) μάτι μου δεν πήρε κάτι για ΓΣ.
να υποψιαστώ ότι θα έχουμε επαναληπτικές συνελεύσεις ανά βδομάδα μέχρι να περάσουν οι προτάσεις για κατάληψη;