Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2006

delicious adventures


και για το delicious άκουσα από τον verbal. αρχικά δοκίμασα το site. έκανα login. πρόσθεσα μερικά δοκιμαστικά bookmarks. πειραματίστηκα με τα tags. όλα καλά. ξεθάρρεψα. είπα να δοκιμάσω το firefox extension. στο pc του σπιτιού. να σου δύο κουμπάκια. το ένα να βλέπεις τα delicious bookmarks σου. το άλλο να "σημειώνεις" νέα bookmarks. με τα tags τους, με όλα τους. έμπειρος πλέον, θεώρησα ότι έφτασε η ώρα να προσθέσω το extension και στο pc του γραφείου. και έγινε ο χαμός.

τα original firefox bookmarks μου εξαφανίστηκαν. στη θέση τους, ένα delicious μενού. προσπαθώντας να σώσω την παρτίδα, επιλέγω κάτι που περιείχε τη μαγική λεξούλα "import". αυτό ήταν. η εφαρμογούλα που μόλις εγκατέστησα, εντόπισε τα χαμένα, για μένα,
original firefox bookmarks, και βάλθηκε να τα μεταφέρει στο delicious μενού - μάταιες οι προσπάθειες να διακόψω τη διαδικασία - δίνοντάς τα δικά της, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, tags. και δε λέω, καλή η ιδέα των tags. και για bookmarks, και για e-mail (βλέπε τα labels στο gmail). αλλά διόλου πρακτικό, βρε παιδί μου, όταν προσπαθείς να σκρολάρεις μεταξύ τους. σε μια a la χύμα bookmarks μπάρα.

μετά από αρκετό ψάξιμο, και αφού στο μεταξύ είχα tag-άρει όλα τα imported original firefox bookmarks μου, είδα το φως: υπάρχουν 2 (ολογράφως δύο) delicious extensions. στο σπίτι, ήμουν τυχερός, και έβαλα, κατά λάθος, αυτό που προτιμούσα. το περισσότερο αθώο. στο γραφείο, η τύχη μου γύρισε την πλάτη. μπήκε το άλλο, το πιο ύπουλο. case solved.

συγκεκριμένα: το πρώτο extension, το αθώο,
προσθέτει τα δύο βοηθητικά delicious κουμπάκια, και κάθεται στα αυγά του. το δεύτερο extension, πάλι, με την επωνυμία delicious bookmarks (έτσι θα το ξεσκεπάσετε), κάνει όσα περιέγραψα παραπάνω (αντικατάσταση αρχικών firefox bookmarks με delicious menu including tags, import bookmarks, κλπ).

ευτυχώς υπάρχει ελπίδα. αν κάνετε το λάθος (;) και εγκαταστήσετε τo delicious bookmarks, και υποστείτε τα πάνδεινα (ή τη γλιτώσετε), μπορείτε, εν συνεχεία, να εγκαταστήσετε και το απλό delicious extension. επειδή τα δύο extensions συγκρούονται, απλά θα απενεργοποιήσετε το bookmarks, και παράλληλα θα ενεργοποιήσετε το σκέτο. κάπου ενδιάμεσα θα σας ρωτήσει, αν θέλετε τα παλιά σας firefox bookmarks. φέρ' τα πίσω ρε! και ήμαστε οκ.

το κέρδος από την όλη περιπέτεια; tag-αρα όλα μου τα bookmarks, και βρήκα και μερικά dead links. εύγε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: