Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2006

ποτέ μη λες ποτέ (ξανά adsl οτέ)


ποιός θα το περίμενε...
τη στιγμή που κάποιοι ρίχνουν κύβους σε ειδικές προσφορές αποκλειστικά για το λεκανοπέδιο,
άλλοι υπόσχονται ιδιόκτητο δίκτυο το μάρτιο, εεε, τον ιούνιο, εεε..., και τελικά εμένουν σε αποσύρσεις,
ενώ κάποιοι άλλοι μας φυλάνε από τους ινδιάνους μόνο αν μένουμε στην αθήνα,
έρχεται ο οτέ και παίζει να κάνει τη συμφερότερη προσφορά adsl των ημερών.

δέσμευση: 6 μήνες (την ίδια στιγμή η tellas ζητάει 12 μήνες, η forthnet 8 μήνες, και μόνο η vivodi μιλάει για 5 μήνες). δε χρειάζεσαι παραπάνω. έτσι όπως τρέχουν οι τιμές και οι ταχύτητες, όσο λιγότερο δεσμεύεσαι, τόσο καλύτερο.

ταχύτητα: 768kbps. πτωχά μεν, αλλά. αφού δεν διαθέτουμε ιδιόχτητα δίχτυα για να πιάσουμε 2 και 4Μbp σε συμφέρουσα τιμή, καλά είναι και τα κίλο. ενώ η διαφορά με το 1ο μέγα, μικρή.

τιμή: 19.5x2=39€ προπληρώνεις τους 2 πρώτους μήνες. συν, 19,5x4=78€ για να συμπληρώσεις το υποχρεωτικό 6μηνο. όμως. παίρνεις και μία δωροεπιταγή των 50€, την οποία χρησιμοποιείς (αν θέλεις) για την προπληρωμή. άρα, σου βγαίνουν δωρεάν οι 2 πρώτοι μήνες (σου χρωστάνε και 11ευρά), και η σούμα στα
78€ για ολάκερο 6μηνο. πόσο μας κάνει το μήνα; 78/6=13€ ανά μήνα. υπάρχει καλύτερο;
για να δούμε.
vivodi. 99€ οι 5 μήνες ή 19,8€ ανά μήνα. για 1Mbps. αξίζουν τα σχεδόν 7€ παραπάνω το μήνα για την παραπάνω ταχύτητα; δε νομίζω.
forthnet. ίδια ταχύτητα, με 14,6€ το μήνα. πάμε παρακάτω.
tellas. περί των 17€ το μήνα, αν θέλεις και εξοπλισμό, για 12 μήνες; μάλλον όχι.

να περιμένω ή να πάρω;
περίμενε λίγο ακόμα, μήπως η forthnet επανακάμψει με χριστουγεννιάτικη προσφορά (η παρούσα προσφορά της λήγει στις 12/12) ή, ποιός ξέρει, μπορεί η vivodi να βάλει μυαλό και να επεκτείνει την κύβο-προσφορά εκτός λεκανοπεδίου.

αν δεν συμβεί κάτι από τα δύο σύντομα, και θέλεις ο άγιος βασίλειος να σου φέρει γρήγορο ίντερνετ, (ή, έστω, ο άγιος αντώνιος), τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις (ή μπορεί και να μπερδεύτηκες παραπάνω)


Δεν υπάρχουν σχόλια: